28.06.2024
Logo
0
0
0
0

Version 9.4: Genel Performans iyileştirmesi yapıldı.

Version 9.2 : Grid Takibinde Geliştirme Yapıldı.

  • Genel performans iyileştirmeleri yapıldı.

Version 9:

Çıktı Parametrelerinde düzenleme yapıldı.

Performans iyileştirmesi yapıldı.


Version 8:

Emir Tekrarlamada iyileştirme yapıldı.

Versiyon 7:

Uyarılar Güncellendi.



Version 6:


Fiyatın Grid Dışına Çıktığı koşulda emir iyileştirmesi yapıldı

Version 5:


- BRÜT takas kontrolü eklendi:

İlk çalıştırma için brüt takasta olan hisselerde uyarı verecek ve grid kurulamayacak.

GridBOT çalışırken, sembolde brüt takas uygulanmaya başlarsa ertesi gün emir aktarım saatinde sadece uyarı verecektir.


-Çıktı Parametrelerine Taban ve Tavan fiyat gösterimi eklendi.


-GridSayısı Parametre Girişi 200'e çıkarıldı.


Version 4:

GridBOT_ZERO'ya LIMITED Özelliği eklenmiştir


Bu özellik, Yükselen Trend'de Alış ve Düşen Trend'de Satış Emirlerinin son fiyatın yüzde olarak belirlenen mesafeye kadar yazılmasını sağlar, böylece kullanıcılar istedikleri kadar teminat kullanabilirler. Örneğin, Emir Yüzde parametresi 1 olarak ayarlandığında ve Yükselen Trend seçildiğinde:


Alış Emirleri: Son fiyatın %1 altına kadar olan grid seviyelerine alış emirleri yerleştirilir. Fiyat aşağıya doğru düştükçe, mevcut alış emirleri gerçekleşir ve yeni alış emirleri son fiyatın %1 altında olan yeni grid seviyelerine eklenir.


Benzer şekilde, Düşen Trend seçildiğinde:


Satış Emirleri: Son fiyatın %1 üstüne kadar olan grid seviyelerine satış emirleri yerleştirilir. Fiyat yukarıya doğru yükseldikçe, mevcut satış emirleri gerçekleşir ve yeni satış emirleri son fiyatın %1 üstünde olan yeni grid seviyelerine eklenir.


Bu özellik sayesinde, Grid BOT ZERO kullanıcıları alış veya satış emirlerini belirli bir yüzde mesafeye göre otomatik olarak yönetebilirler, böylece piyasa hareketlerine uyum sağlayabilirler



Version 3:

- KarAlBakiye için; 
Negatif tutarların yazılabilmesi sağlandı. Örn: -1000 yazıldığında, 1000 TL zarar olduğu durumda strateji piyasa fiyatından stop emri gönderecektir.

- Emir takibinde iyileştirme yapıldı.


Version 2:

Fiyat Takip Özelliği Eklendi.

Video eğitim serisine ulaşmak için;

MatriksIQ GRID TRADING BOT VİDEO SERİSİ: https://youtube.com/playlist?list=PLutBBWh7xwXO80ITReJFQOMzMC3b8TReG&si=Gh4oTrpt2-1Kyu17

Detaylı Kullanım Kılavuzu;

MatriksIQ GRID TRADING BOT KULLANIM KILAVUZU: https://drive.google.com/drive/folders/1hKQKqHgoaHKvkho2H67LQSE-Y5Jmjq5v


GridBOT ZERO: hem yükselen hem de düşen trendlerde kullanılabilen bir grid trading stratejisidir. İşleyişi şu şekilde açıklanabilir: 
 
Yükselen Trendde GridBOT ZERO 
Yükselen trendde, son fiyatın altındaki grid seviyelerine sadece alış emirleri gönderilir ve 0 pozisyon ile grid başlar (Diğer grid çeşitlerinde olduğu gibi son fiyat üzerine denk gelen grid levellerine alış emri göndererek stok yapmaz ). 
Alış emirleri gerçekleştirildikçe, belirlenen “BoslukBırakılacakGridSayısı” kadar yukarıya satış emirleri yerleştirilir. 
Örneğin, SISE sembolünde yükselen trend 48 ile 50 arasında 30 grid ve boslukbırakılacakgrid için 5 grid parametreleri belirlenmişse, 49.50 fiyatının altındaki her grid seviyesine alış emri gönderilir. 
 
49.46 ile 49.40 arasında alış emirleri gerçekleştiyse, bu durumda satışlar 49.51 ile 49.55 grid seviyelerine yazılır. 
Böylece, stok yapılmadan fiyat düşerken alım yapılabilir ve istenilen seviyelere kadar yukarıya satış emirleri yerleştirilebilir. 
 
Düşen Trendde GridBOT ZERO (Sadece VİOP Piyasasında) 
Düşen trend seçildiğinde son fiyatın üzerindeki grid seviyelerine sadece satış emirleri gönderilir. 
Son fiyatın altında kalan alış gridlerine emir gönderilmez, böylece başlangıçta 0 pozisyon ile grid işlemine başlanır. 



Sistem üç farklı modda çalışmak üzerine tasarlanmıştır
  • Spot - YükselenTrend (Long) Grid Trading
  • Vadeli - YükselenTrend (Long) Grid Trading
  • Vadeli - DüşenTrend (Short) Grid Trading
Spot Grid Trading:
Spot Grid işlemi, belirli bir fiyatın üstünde ve altında emir oluşturmanıza olanak tanıyarak, kademeli olarak artan veya azalan fiyat seviyelerinde düzenli bir emir grid’i oluşturan kullanışlı bir araçtır. Spot grid botu özellikle fiyatların oldukça dalgalanma eğilimi gösterdiği volatil piyasalarda etkilidir. Bu araç, yatırımcıların küçük fiyat değişikliklerinden kâr elde etmelerine yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır.


Vadeli – Yatay (Nötr) Grid Trading:
Vadeli işlemler için neutral yani Yatay Grid Trading stratejisinde, piyasa fiyatına en yakın grid hariç, fiyatın üstündeki gridlere satış, fiyatın altındaki gridlere ise alım emirleri yerleştirilir. Bu strateji, piyasanın belirli bir aralıkta dalgalanacağını ve büyük bir trendin oluşmayacağı varsayılır. Böylece, piyasa yükseldiğinde satış, düştüğünde ise alım yaparak kâr elde edilmesi amaçlanır. Çift yönlü bir sistem olduğu için vadeli tarafında çalıştırılması uygundur. Aşağıda olası bir senaryo için örnek grafiğe ve bunlara bağlı emirleri inceleyebilirsiniz.

Vadeli – YükselenTrend & Spot:
Spot Grid Trading stratejisi kapsamında, piyasa fiyatına en yakın grid hariç diğer tüm gridlere alım emirleri yerleştirilir. Piyasa fiyatının üzerindeki gridlerde yer alan alım emirleri hemen gerçekleşir, bu da sistemin belirli bir miktarda lot/kontrat ile işleme başlamasını sağlar. Bundan sonra, sistem fiyat düşüşlerini yakalamak için sadece alım yapar ve yükselişlerde uzun pozisyonlarını kapatır. Bu strateji, piyasa volatilitesinden yararlanmayı amaçlayarak, düşükten alıp yüksekten satma mantığıyla işler. Ayrıca, fiyatın aşağı yönlü hareket etmesi durumunda, daha düşük gridlerde daha fazla alım yaparak ortalama maliyet düşürülebilir. Bu iki strateji arasındaki en önemli fark, vadeli stratejilerinin hepsinde olan VadeBitimindePozisyonKapat özelliğinin olup olmamasıdır. Spot seçildikten sonra yönün ne olduğu önemsizdir. Bütün spot stratejileri bu şekilde çalışmaktadır.

Vadeli - DüşenTrend:
Vadeli DüşenTrend Grid Trading stratejisinde, piyasa fiyatına en yakın grid hariç, diğer tüm gridlere satış emirleri yerleştirilir. Bu, fiyatın üzerindeki gridlerdeki satış emirlerinin hemen gerçekleşmesine yol açar ve sistem short pozisyon alarak işleme başlar. Bu strateji, piyasanın düşeceği beklentisiyle, sadece satış yapma ve short pozisyonları kapatma üzerine kuruludur. Piyasa düştüğünde trader pozisyonlarını daha düşük bir fiyattan kapatmayı ve aradaki fark kadar kâr elde etmeyi hedefler.

0 Yorum